Bilmärken

Audi logoAudi


Audi AG är ett tyskt bilföretag, en del av Volkswagen Group , producerar bilar under Audi -varumärket. Huvudkontoret ligger i Ingolstadt , Tyskland. Mottoet är Vorsprung Durch Technik - Framsteg genom teknik.

BMW logoBMW


BMW AG är en tysk tillverkare av bilar, motorcyklar och motorer. BMW har sitt huvudkontor i München, Tyskland. BMW:s motto är Freude am Fahren - kör med nöje. För engelsktalande länder myntades ett annat motto - The Ultimate Driving Machine - Den ultimata körmaskinen.

Mercedes-Benz logoMercedes-Benz


Mercedes-Benz är en tysk tillverkare av bilar, lastbilar, bussar och andra fordon, en del av den tyska koncernen Mercedes-Benz Group. Mercedes-Benz huvudkontor ligger i Stuttgart, Baden-Württemberg, Tyskland.

Opel logoOpel


Opel Automobile GmbH är en tysk biltillverkare. Huvudkontoret ligger i Rüsselsheim am Main, Hessen. Tyskland. Sedan 1929 har Opel tillhört General Motors. Och 2017 köptes den av Groupe PSA - Stellantis.

Volkswagen logoVolkswagen


Volkswagen - översatt från tyska betyder folkbil - ett tyskt bilmärke som tillhör koncernen Volkswagen AG. Volkswagens huvudkontor ligger i Wolfsburg, Niedersachsen, Tyskland.

Toyota logoToyota


Toyota Motor Corporation är det största bilföretaget i Japan. Det är huvuddelen av det börsnoterade bolaget Toyota Group. Företagets huvudkontor ligger i Toyota, Aichi Prefecture, Japan.

Renault logoRenault


Renault Group är ett franskt bilföretag. En del av Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance. Renault har sitt huvudkontor i Boulogne-Billancourt, nära Paris i Frankrike.