Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser och för att analysera vår trafik. Integritetspolicy Cookiepolicy

Audi varumärke

Audi: Kompromisslös lyx och prestanda


Audi AG är ett tyskt bilföretag, en del av Volkswagen Group, producerar bilar under Audi -varumärket. Huvudkontoret ligger i Ingolstadt, Tyskland. Mottoet är Vorsprung Durch Technik - Framsteg genom teknik.

Historien om varumärket Audi


Vet du vad ordet Audi betyder?

Ordet audi på latin är lyssna - och det är exakt vad August Horch efternamn betyder på tyska, horch in Tyska - lyssna. Så här dök upp namnet Audi.
Den Audi som vi känner idag är efterföljaren till koncernen Auto Union, som i sin tur bildades som ett resultat av sammanslagningen av fyra företag DKW, Horch, Audi och Wanderer
DKW - DAMPF Kraft Wagen var en tysk bil- och motorcykeltillverkare införlivad 1916 och stängdes 1966. Släpps samman med Auto Union 1928.
Horch är en tysk biltillverkare som grundades av ingenjören August Horch i Köln 1899. Företaget producerade bilar, inklusive premiumbilar, och var en del av Auto Union -oro från 1930 till 1940.
Wanderer är en tysk tillverkare av bilar, motorcyklar, cyklar, skåpbilar ... och annan teknik. Det grundades 1896 av Johan Winklhofer och Richard Janicke och blev en del av Auto Union -oro 1932.

Augusti Horch
Gammal Audi -logotyp

Vet du hur Audi -logotypen dök upp?

Som ett resultat av denna sammanslagning (DKW, Horch, Audi och Wanderer) föddes Audi-logo - en symbol för fyra korsade ringar - vilket betyder sammanslagningen av de fyra moderföretagen till Audi

Och den första Audi?

Som ett resultat av det gemensamma arbetet med DKW, Horch, Audi och Wanderer, introducerades den första framhjulsdrivbilen Audi-Front 1933, följt av Audi 920 .

Den första Audi -fronten
Armored Car Sdkfz 222

Audi och andra världskriget.

Sedan 1930 har Audi varit en viktig leverantör av militär utrustning för Wehrmacht. 1940 stoppades produktionen av civila fordon helt och Audi bytte fullständigt till att betjäna arméns behov. Till exempel producerade Audi flygmotorer för Junkers, pansarbilschassi för Sd.Kfz-serien eller Einheits-PKW der Wehrmacht tungt transportfordon.

Koncentrationsläger Leitmeritz och Audi.

Det är också känt att Audi utnyttjade slavarbete i Leitmeritz koncentrationslägret under andra världskriget. Enligt en rapport från 2014 som Audi själv beställde 2014 är Således ansvarig för 4500 dödsfall i Leitmeritz. Från början av 1944 bombades Audi -fabrikerna kraftigt och skadade. Och dessa fabriker och överlevande utrustning i Sachsen, som föll i Sovjetunionens ockupation, fördes till Sovjetunionen. Och personalen och ledningen flydde till zonen för ockupationen av USA.

Leitmeritz koncentrationsläger
Audi DKW F89

Audi efter andra världskriget.

Först i september 1949 kunde Audi skapa en fullfjädrad produktion av produkter. Först lanserades produktionen av motorcyklar och transportbilar, och 1950 producerades den första personbilen - DKW F89 P Master Class. 1958 köpte ett gemensamt aktieföretag Daimler-Benz AG en 88% -andel i Audi, och 1959 köpte företaget direkt.

Audi och Volkswagen.

Men populariteten och god försäljning av Volkswagen modeller förvärrade den ekonomiska situationen för Audi och 1964 blev företaget en del av Volkswagen. Och redan 1965 beslutades att företaget skulle producera alla sina bilar under varumärket Audi och den första modellen för Audis egen utveckling som en del av Volkswagen var Audi 100.

Gammal Volkswagen -logotyp
Ferdinand pajer

Piech -era i Audi.

1974 blev Ferdinand Piech chef för Audi Design Department. Under hans ledning uppnådde Audi betydande framgångar som femcylindrig motor, turboladdning, quattro fyrhjulsdrift, ... .

Audi idag.

Under de senaste decennierna har Audi framgångsrikt byggt på teknisk utveckling som galvaniserat karosseri, aerodynamisk design, turboladdade bensinmotorer, dieselmotorer med direkt injektionsteknik, ljus-legering aluminiumkropp, hybriddrivning, bensinmotorer med direktinjektionsteknik, kraftfulla åtta åtta - och tolvcylindriga motorer, .... 1993 bildades Audi AG, som inkluderade de ungerska och brasilianska divisionerna, den brittiska Cosworth Technology, italienska Automobili Lamborghini och spanska SEAT. Audi Today är ett framgångsrikt och dynamiskt företag i många bilsegment, till exempel affärssegmentet - Audi A6, premium - Audi A8, sport- och tävlingsbilar - Audi TT, sportversioner av Audi A4, A6, A7, R8 Supercar och crossovers som Audi Q8, Q7, Q5 och Q3.

Audi -kontor i Ingolstadt

eXus Dev 24.5.2023

Audi - Recensioner

Recensioner
- 5 / 2 Recensioner
Lägg till recension
- Betygsätt - 0

Så här blev Audi -logotypen faktiskt att bli. Jag trodde att dessa ringar står för de fyra tyska biltillverkarna Audi, Volkswagen, BMW och Mercedes. Var och en i en ring. Jag kommer inte ens ihåg från vem och hur jag hörde om dessa ringar. Det visar sig att allt är helt annorlunda. Och den här gamla logotypen som finns på bilden, användes den på bilar som den är? Eller är det bara en illustration? Och naturligtvis, tack för artikeln, lärde jag mig något nytt idag.
---
Here's how the Audi logo actually came to be. I thought these rings stand for the four German car manufacturers Audi, Volkswagen, BMW and Mercedes. Each in a ring. I don’t even remember from whom and how I heard about these rings. It turns out everything is completely different. And this old logo that is in the photo, was it used on cars as it is? Or is it just an illustration? And of course, thanks for the article, I learned something new today.
Audi är bara en bra bil !!!
---
Audi ist einfach ein tolles Auto !!!
Евгений 28.10.2022
Я тоже так думаю, машина просто ураган !!!