Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser och för att analysera vår trafik. Integritetspolicy Cookiepolicy

Sälja en motorcykel - Råd

motorcykel försäljning

Och så kom dagen då du bestämde dig för att göra dig av med din vän på två hjul och sälja en motorcykel. Skälen till att sälja en motorcykel kan naturligtvis vara olika. Mestadels säljer de en motorcykel för att den är föråldrad, en ny modell av en motorcykel har kommit ut, du gillar ett annat märke eller modell av en motorcykel mer. Men det pratar vi inte om idag. Vi kommer att försöka hjälpa dig att sälja en motorcykel och avslöja de viktigaste aspekterna som bäst beaktas när du säljer en motorcykel.

Logga in

Motorcykelbesiktning före försäljning.


Motorcykelbesiktning.

Låt oss börja först med att inspektera motorcykeln innan vi säljer den. Titta noga efter repor, bucklor eller smuts vid skarvarna på motorcykeldelarna, eller oljefläckar på motorn. Kontrollera motorcykelstyret och alla kontrollknappar för svettfläckar från dina händer. Om det finns repor, ta bort eventuella bucklor eller smuts och tvätta din motorcykel ordentligt om du vill sälja din motorcykel snabbt och till ett bra pris.

Motorcykelkontroll
Kontroll av motorcykeltransmission

Kontroll av motorcykeltransmission.

Titta noga på skicket på stötdämparna, ljuddämparen, bromsarna och så vidare. Kontrollera om olja eller frostskyddsmedel läcker. Kontrollera att motorcykelkedjan är väl smord och spänd. Om det finns ett allvarligt sammanbrott är det bättre att fixa allt eller ärligt varna köparen. Vill du sälja din motorcykel utan problem i framtiden? Var ärlig mot köparen.

Motorcykeldiagnostik.

Först och främst, titta på motorcykelpanelen för att se om kontrollampan för motorn, abs, oljenivå... och så vidare lyser. Om allt är i sin ordning finns det ingen anledning att diagnostisera motorcykeln. Annars, diagnostisera motorcykeln och åtgärda problemet, särskilt om varningarna är röda. För köparen kommer direkt att se på panelen att motorcykeln har problem och skillnaden i priset på motorcykeln blir mycket mindre än vad du spenderar på reparationer. Generellt sett kommer det att vara svårt att sälja en motorcykel med varningar på panelen.

Motorcykelvarningslampor på instrumentbrädan är tända

Motorcykeldokument.


Kontrollera motorcykeldokument

Kontrollera motorcykeldokument innan försäljning.

Ta alla motorcykelpapper och se till att alla nödvändiga papper är på plats. Och om inte, då är det bättre att spendera pengar och tid på att återställa dokument, eftersom det inte kommer att vara lätt att sälja en motorcykel utan de nödvändiga dokumenten. Köparen kommer helt enkelt inte att kunna registrera motorcykeln för sig själv, och det är också osannolikt att det kommer att vara möjligt att återställa dokumenten utan dig. Varje land har sina egna regler och sin egen lista över dokument som krävs vid försäljning av en motorcykel, så kontrollera igen om alla dokument finns på plats.

Motorcykel kilometerbekräftelse och servicebok.

En motorcykels körsträcka påverkar i hög grad försäljningspriset. Ju lägre körsträcka desto bättre och det är därför mycket viktigt att du kan verifiera körsträckan på din motorcykel om du vill sälja motorcykeln för mer. Om din servicebok inte är ifylld är det bättre att kontakta ditt servicecenter och låta dem sätta de nödvändiga märkena i serviceboken. Och om det inte finns någon servicebok, be om en utskrift med servicehistoriken.

Servicebok för motorcykel

Priset på motorcykeln.


Undersöker motorcykelpriser på internet

Hur bestämmer man priset på en motorcykel?

Din motorcykel är nu redo att säljas. Och hur ska man nu ta reda på vilket pris man kan sälja en motorcykel för? Varje land har hemsidor med motorcyklar till salu, såsom autoscout24.com , mobile.de , bilbasen.dk , auto.ru , otomoto.pl, ... och så vidare. Titta på dessa sajter för hur mycket samma motorcykel som din kostar, med samma alternativ och ungefär samma körsträcka. Men kom ihåg att om en återförsäljare säljer samma motorcykel, kommer ditt pris att vara någonstans 10-15% lägre än återförsäljarens, eftersom återförsäljaren säljer inte bara motorcykeln, utan även servicen och garantin. Till exempel, om en återförsäljare säljer samma motorcykel för 15 tusen, så kommer ditt pris att vara någonstans runt 13 tusen, eftersom du inte har någon garanti, ingen service, utan bara en motorcykel. Här är priset som du kan sälja en motorcykel för.

Pris från en återförsäljare eller återförsäljare.

Det finns tillfällen då du behöver bli av med en motorcykel snabbt, du behöver pengar snabbt eller en flytt, ... och så vidare. I det här fallet kan du sälja motorcykeln till återförsäljare eller återförsäljare. Kontakta dem eller lägg bara en annons på Internet, men redan nu kommer priset att ligga någonstans 30% under marknaden och detta är normalt, eftersom de säljer din motorcykel vidare och detta är deras inkomst. Om du akut behöver sälja en motorcykel och du erbjuds att sälja en motorcykel för ett pris någonstans 30% under marknadspriset, då kan du komma överens med detta pris och snabbt bli av med motorcykeln.

Säljer en motorcykel till en återförsäljare

Motorcykelförsäljnings- och köpavtal.


Utarbetande av avtal om försäljning av en motorcykel

Hur upprättar man ett köpekontrakt och är det nödvändigt?

Sälj aldrig en motorcykel utan ett köpekontrakt. Du kan inte veta om köparens planer för framtiden och vad som kommer att hända med honom imorgon. Därför är det mycket viktigt att även sälja motorcykeln i juridiska termer. Mallar för kontraktet kan laddas ner på Internet i alla länder och på vilket språk som helst, eller till och med skrivas i kursiv. Fyll i kontraktet i två exemplar och se till att ange vem köpare och säljare är, motorcykelns märke och modell, chassinummer, körsträcka och pris i siffror och i ord. Signera sedan båda och datera dem. Och glöm inte att avregistrera din motorcykel också. Detta är det enda sättet du kan bevisa juridiskt att du inte längre är släkt med denna motorcykel.

Slutsats.

Det är allt. Jag hoppas att våra råd hjälper dig att sälja din motorcykel till ett bra pris och utan problem i framtiden. Du kan också annonsera om en motorcykel till salu på vår autoExus- webbplats, och allt är helt gratis. Dela dessutom med dig av dina idéer i kommentarerna till artikeln, jag kanske har missat något eller kanske vill du lägga till något. Vi tar gärna emot alla dina förslag.

Lägg till artikelrecension

eXus Dev 3.3.2023

Sälja en motorcykel - Recensioner

Recensioner
- 0 / 0 Recensioner
Lägg till recension
- Betygsätt - 0