Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser och för att analysera vår trafik. Integritetspolicy Cookiepolicy

Sälj en bil - Råd

Säljer en bil

Förr eller senare kommer dagen när vi behöver fatta ett beslut och sälja vår bil, om vi naturligtvis har en. Skälen för att sälja en bil kan naturligtvis vara annorlunda. I grund och botten säljer de en bil eftersom den är föråldrad , det finns en ny modell , du gillar ett annat märke bil eller modell och du bestämmer dig för att bli av Av din vän på hjul - Sälj din bil och köp en annan. Men det finns tillfällen då människor tvingas sälja en bil på grund av skuld till exempel, eller kanske en person beslutade att bli miljöneutral , beslutade att inte förorena miljön och sälja hans bil med diesel eller bensinmotor. Det kan finnas många skäl för att sälja en bil, som sagt, men vi kommer inte att prata om det idag. Vi kommer att försöka hjälpa dig att sälja en bil och avslöja nyckelpunkter som du bör överväga när du säljer din bil

Logga in

Fordonsinspektion före försäljning.


Bilkroppsinspektion.

Låt oss börja först med undersökning av kroppen i bilen vid försäljningstillfället. Titta noggrant efter repor, bucklor eller smuts i lederna på kroppsdelarna. Om det finns några, sand ner reporna, ta bort eventuella bucklor eller smuts och tvätta bilen ja om du vill sälja bilen snabbt och för ett bra pris.

Bilkroppskontroll
Bilinredning

Bilinredning.

Sedan fortsätter vi till inspektion av interiören i bilen. Kontrollera sätena , se om det finns några kaffefläckar t.ex. Ta ut alla mattor , rengör dem. Kontrollera fordonsgolvet för smuts och damm. Kontrollera fordonets ratt och alla kontroller för svettfläckar från dina händer. Glöm inte taket i bilen och naturligtvis luktar . Rengör interiören och ventilera bilen väl, särskilt om du röker i bilen. Och lägg in salongen doft . Ju renare och trevligare lukten i stugan, desto fler chanser att sälja bilen framgångsrikt.

Inspektera motorrummet.

Öppna sedan huven och se vad som händer i ditt motorrum . Om det finns smuts, damm- eller oljefläckar , är det bättre att tvätta motorrummet helt . Lyssna inte på människor som säger att du inte kan tvätta en bilmotor ... etc. bara täck med något batteri, växelströmsbälten och start , och ingenting kommer att hända till motorn. En ren, snygg motorfack är fortfarande bättre än smuts, damm eller olja, och det är mycket lättare att sälja en sådan bil.

Smutsig motorrum
Bilöverföringskontroll

Bilöverföringskontroll.

Om det är möjligt att lyfta bilen på bron, gör det. Och titta noggrant på vilket skick slipsstänger, stötdämpare, ljuddämpare, bromsar och så vidare. Kontrollera om olja eller frostskyddsläckor . Om det finns en allvarlig skada är det bättre att fixa allt eller ärligt varna köparen. Troligtvis kommer köparen inte att se dem när han inspekterar bilen vid försäljningen, men tro mig, han kommer tillbaka. Det kan gå så långt att domstolen kommer att avbryta försäljningen och du måste returnera pengarna och hämta tillbaka bilen. Vill du sälja en bil utan problem i framtiden? Var ärlig mot köparen.

Fordonsdiagnostik.

Först och främst, titta på car instrumentpanelen för att se om lamporna kontrollera motor, abs, oljenivå, krockkuddar ... och så vidare. Om allt är i ordning finns det inget behov av att diagnostisera bilen. Annars är det bäst att göra att diagnostisera bilen och fixa problemet, särskilt om varningarna är röda . Eftersom köparen omedelbart kommer att se på instrumentpanelen att bilen har problem och skillnaden i priset på bilen kommer att vara mycket mindre än du spenderar på reparationer. Och i allmänhet kommer det att vara svårt att sälja en bil med varningar på panelen.

Kontrollera motor- och ABS -lamporna på instrumentpanelen

Fordonsdokument.


Kontrollera bildokument

Kontrollera bildokument före försäljning.

Ta alla fordonsdokument och se till att alla nödvändiga dokument finns. Och om inte, är det bättre att spendera dina pengar och tid på återhämtning av dokument , eftersom det inte kommer att vara lätt att sälja en bil utan nödvändiga dokument . Köparen helt enkelt kommer inte att kunna registrera bilen för sig själv, och det är också osannolikt att det kommer att vara möjligt att återställa dokumenten utan dig. Varje land har sina egna regler och sin egen lista med dokument som krävs när du säljer en bil, så kolla igen om alla dokument finns.

Bekräftelse och servicebok för fordonssträcka.

fordonssträcka påverkar starkt försäljningspriset . Ju lägre körsträckan desto bättre och därför är det mycket viktigt att du kan verifiera körsträckan i din bil om du vill sälja bilen för mer. Om din servicebok inte är fylld, är det bättre att kontakta ditt servicecenter och låta dem sätta de nödvändiga märkena i serviceboken. Och om det inte finns någon servicebok, be om en utskrift med historien i tjänsten. I vissa länder, till exempel Belgien - Car-Pass, Det finns databaser där du kan kontrollera historien för alla bilar.

Biltjänstbok

Bilpris.


Studera bilpriser online

Hur bestämmer jag priset på en bil?

Nu är din bil redo för försäljning. Och hur nu kan du ta reda på vilket pris du kan sälja en bil? Varje land har webbplatser med bilförsäljningsmeddelanden som autoscout24.com, mobil.de, Bilbasen.dk , auto.ru, otomoto.pl , ... och så vidare. Titta på dessa webbplatser hur mycket är samma bil som din, med samma alternativ och ungefär samma körsträcka. Men kom ihåg, om samma bil säljs av en återförsäljare , kommer ditt pris att vara någonstans 10-15% lägre än återförsäljaren, eftersom återförsäljaren inte bara säljer Bilen, men service och en garanti dessutom. Till exempel, om en återförsäljare säljer samma bil för 20 tusen, kommer ditt pris att vara någonstans runt 18 tusen, eftersom du inte har någon garanti, ingen service, utan bara en bil. Det är det pris du kan sälja bilen för.

Pris från en återförsäljare eller återförsäljare.

Det finns tillfällen då du behöver bli av med bilen snabbt , du behöver pengar snabbt eller du behöver flytta, ... och så vidare. I det här fallet kan du sälja bilen till återförsäljare . Kontakta dem eller bara placera en annons på internet, men priset är redan någonstans 30% under marknaden och detta är normalt, eftersom de säljer din bil och detta är deras inkomst. Om du behöver snabbt sälja en bil och du erbjuds att sälja bilen till ett pris någonstans 30% under marknadspriset, kan du hålla med om detta pris och bli av med bilen snabbt.

Säljer en bil till en återförsäljare

Bilförsäljningsavtal.


Utarbeta ett bilförsäljningsavtal

Hur man utarbetar ett bilförsäljningsavtal och är det nödvändigt?

Sälj inte aldrig en bil utan kontrakt för försäljning. Du kan inte veta om köparens planer för framtiden och vad som kommer att hända med honom imorgon. Därför är det mycket viktigt att sälja bilen i juridiska termer också. mallar för ett kontrakt kan laddas ner från internet på alla länder och på vilket språk som helst, eller till och med skriv det själv i kursiv . Fyll i kontraktet i två kopior och se till att ange vem köparen och säljaren, märket och modellen för bilen, chassiantalet, körsträckan och priset i antal och ord. Sedan underteckna både och lägg datum längst ner. Och glöm inte att avregistrera bilen också. Det är det enda sättet du lagligen kan bevisa att du inte längre är relaterad till den bilen.

Slutsats.

Det är allt. Jag hoppas att vårt råd hjälper dig att sälja din bil till ett bra pris och utan problem i framtiden. Du kan också posta ditt fordon till salu på vår webbplats autoexus , och det är allt helt gratis . Dessutom, dela dina idéer i kommentarerna till artikeln, kanske jag saknade något eller kanske du vill lägga till något. Alla förslag är välkomna.

Lägg till artikelöversikt

eXus Dev 3.3.2023

Sälj en bil - Recensioner

Recensioner
- 0 / 0 Recensioner
Lägg till recension
- Betygsätt - 0