Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser och för att analysera vår trafik. Integritetspolicy Cookiepolicy

Audi Q8 Recension: Omdefinierar lyx och kraft i en djärv SUV Coupe

Audi Q8

Audi Q8 är en lyxig mellanstor SUV tillverkad av Audi, som kombinerar premiumfunktioner, avancerad teknik och fantastisk design. Introducerad i januari 2017 som konceptbil på NAIAS North American International Auto Show i Detroit, och serieversionen i maj 2018 på Shenzhen Auto Show i Kina, har Q8 snabbt blivit ett populärt val för dem som söker en rymlig och bekväm SUV.
Exteriör: Q8:s exteriördesign är en enastående funktion, med en djärv och slående närvaro som omisskännligt är Audi. Signaturgrillen med en ram är större än de som finns på andra Audi-modeller, vilket ger Q8 en mer aggressiv och imponerande hållning. Bilens eleganta och aerodynamiska karosslinjer flyter sömlöst framifrån och bak, och de stora hjulen ger den en sportig och atletisk look.
Interiör: Q8:s interiör är rymlig och lyxig, med förstklassiga material och uppmärksamhet på detaljer genomgående. Sätena är bekväma och stödjande, och det finns gott om benutrymme och takhöjd i både fram- och baksätet. Instrumentpanelen och mittkonsolen är väldesignade och har en stor infotainmentdisplay som styr många av bilens funktioner, inklusive ljudanläggning, klimatkontroll och navigering.
Motorer och prestanda: Q8 är tillgänglig med en rad motoralternativ, inklusive bensin- och dieselmotorer från 2,0 till 4,0 liters slagvolym. Det kraftfullaste motoralternativet är en 4,0-liters dubbelturbo V8-bensinmotor som producerar 500 hästkrafter, vilket gör att bilen kan accelerera från 0 till 100 km på bara 4,5 sekunder. Q8:s körning är mjuk och bekväm, delvis tack vare dess standard adaptiva luftfjädring, som ger en bra balans mellan komfort och hantering.
Teknik: Q8 är fullspäckad med avancerade tekniska funktioner, inklusive Audis Virtual Cockpit, ett helt digitalt instrumentkluster som visar all relevant körinformation. Bilen har också ett avancerat infotainmentsystem med en stor pekskärm, röstigenkänning och kompatibilitet med Apple CarPlay och Android Auto. Andra tekniska funktioner inkluderar ett 360-graders kamerasystem, adaptiv farthållare och filbytesvarning.
Säkerhet: Q8 kommer med en rad säkerhetsfunktioner, inklusive automatisk nödbromsning, övervakning av döda vinkeln och varning för tvärtrafik bak. Bilen har också en rad avancerade förarassistansfunktioner, såsom adaptiv farthållare och filbytesvarning.
Slutsats: Audi Q8 är en lyxig och kraftfull mellanstor SUV som kombinerar premiumfunktioner, avancerad teknik och fantastisk design. Dess djärva och slående exteriör matchas av en rymlig och lyxig interiör, och dess utbud av motoralternativ gör att föraren kan välja den nivå av kraft och effektivitet som bäst passar deras behov. Med sin avancerade teknik och säkerhetsfunktioner är Q8 en framstående inom mellanstora SUV-segmentet och ett värdigt tillskott till Audis sortiment.


eXus Dev 24.5.2023
Audi varumärke

Audi: Kompromisslös lyx och prestanda

Audi logo

Audi AG är ett tyskt bilföretag, en del av Volkswagen Group, producerar bilar under Audi -varumärket. Huvudkontoret ligger i Ingolstadt, Tyskland. Mottoet är Vorsprung Durch Technik - Framsteg genom teknik. ... Audi Artikel


Audi Q8 - Recensioner

Recensioner
- 5 / 1 Recensioner
Lägg till recension
- Betygsätt - 0

Audi Q8 enligt min osmakliga åsikt är den bästa SUV i sin klass. Landning bara cool - det är lyckligt. Jag gillade att navigering på iPhone är enkel och det finns inga problem med deras interaktion. Motorn är fantastisk, jag märkte inte hur bilen accelererar från 0 till 100, eftersom det är viktigt för mig att snabbt accelerera från 60, 80, 100. Strålkastarna är helt enkelt bra. Trots att vägljuset i maskinen alltid fungerade har ingen någonsin blinkat. En separat fråga är ljudisolering. Det är bara varmt och det kan inte jämföras med japanska bilar. Stammen är också mycket bekväm och rymlig nog. Suspensionen är perfekt, även om jag inte har pneumatik är det helt klart bättre än Taurons och Lexus. Synligheten från insidan är underbar, bakom rattet känner du dig så säker och avslappnad som möjligt. Det enda jag skulle vilja lägga till är en projektion på glaset. Och viktigast av allt är att Audi Q8 ser lika bra ut från utsidan som inuti.
---
Audi Q8 moim nieskromnym zdaniem to najlepszy SUV w swojej klasie. Lądowanie po prostu fajne — to błogość. Podobało mi się, że nawigacja na iPhonie jest prosta i nie ma problemów z ich interakcją. Silnik super, nie zauważyłem jak auto przyspiesza od 0 do 100, bo ważne jest dla mnie żeby szybko rozpędzało się od 60, 80, 100. Reflektory są po prostu super. Pomimo tego, że światło drogowe w maszynie zawsze działało, nikt nigdy nie mrugnął. Osobną kwestią jest dźwiękoszczelność. Jest po prostu na topie i nie da się go porównać z japońskimi samochodami. Bagażnik jest również bardzo wygodny i wystarczająco pojemny. Zawieszenie jest idealne, mimo że nie mam pneumatyki, to jest wyraźnie lepsze od Tauregów i Lexusów. Widoczność od wewnątrz jest cudowna, za kierownicą czujesz się tak pewnie i zrelaksowany, jak to tylko możliwe. Jedyne co chciałbym dodać to projekcja na szybie. A co najważniejsze, Audi Q8 wygląda równie dobrze z zewnątrz, jak w środku.